Activiteiten

Activiteiten

Iedere woning functioneert zoveel mogelijk zoals thuis. Er wordt op iedere woning met elkaar gegeten, koffiegedronken, de warme maaltijd bereid en de was gedaan. Deze alledaagse activiteiten is voor sommige bewoners met dementie al voldoende.   

De zorgmedewerkers bieden daarnaast, op wens van de bewoners, activiteiten aan. Zowel individueel als in groepsverband. Moria heeft een activiteitenbegeleider die de woningen wekelijks bezoekt en met de medewerkers zoekt naar deze wensen. Hierbij kunt je denken aan bewegen op muziek, schilderen, hersentraining, handwerken, een bezoek aan de moestuin, beweegtuin, de kas of de dieren. Ook worden er grotere activiteiten georganiseerd zoals pannenkoeken eten of er wordt een koor of accordeonist uitgenodigd.  

Daarnaast is het geregeld mogelijk om bij de kraam een visje, ijs of poffertjes te halen. Op deze manier is het voor bewoners mogelijk een uitstapje te maken op eigen terrein. Met de Moriabus worden ook regelmatig uitstapjes gemaakt buiten Moria, zoals kersen halen in de Betuwe of ergens gezellig koffiedrinken. 

Helpen bij activiteiten of ideeën voor activiteiten?

App de activiteitenbegeleider op 06-58026986