Dagactiviteiten

Wanneer kom ik in aanmerking voor dagactiviteiten op Moria?

Moria worden dagactiviteiten aangeboden voor mensen met geheugenproblemen, bijvoorbeeld
dementie. Maar ook als er sprake is van psychosociale of lichamelijke beperkingen of psychische of
psychiatrische klachten.

Welke indicatie heb ik nodig?

Voor deelname aan dagactiviteiten heeft u een indicatie nodig van de gemeente waar u woont. U kunt met hulp van uw casemanager een indicatie aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente. Deelname is ook mogelijk als u een WLZ-indicatie via het CIZ heeft. Heeft u gekozen voor een PGB? Dan kunt u daarmee zelf dagbesteding inkopen.

Wat zijn de kosten voor de dagbesteding?

Deelname aan de dagactiviteiten wordt gefinancierd via een beschikking vanuit de gemeente (WMO) of via WLZ (Wet Langdurige Zorg). Voor WLZ kan dit via ZIN of een PGB. Klik hier voor het verschil PGB-ZIN. Vaak wordt er een eigen bijdrage verwacht. Het CAK berekent en incasseert een eigen bijdrage. De WMO verloopt via de Coöperatie Boer en Zorg. Mocht u niet in aanmerking komen voor een indicatie, dan kunt u dagactiviteiten ook particulier afnemen. U betaalt de kosten dan zelf.

 

Kan ik ook dagbesteding krijgen via PGB of particulier?

Ja, dat kan. Wij geven u hier graag meer informatie over.

 

Hoeveel bezoekers zijn er per dagdeel aanwezig?

Gemiddeld tussen de 8-10 bezoekers

Hoe ziet het dagprogramma eruit?

Bij aankomst op het Ontmoetingscentrum Rafidim drinken we eerst gezamenlijk koffie, een moment van ontmoeten en bijpraten. Sommige bezoekers vinden het alleen al fijn om te luisteren, rond te lopen en te genieten van het buitenzijn, de dieren en de omgeving. Gezelligheid, de onderlinge contacten en het samen dingen doen zijn belangrijk. Moriahoeve biedt een wisselend programma aan activiteiten aan. Deze activiteiten kunnen afhankelijk zijn van het seizoen, de individuele mogelijkheden en wensen. Tussen de middag nuttigen we gezamenlijk de warme maaltijd. Voor vertrek drinken we koffie of thee als afsluiting van de dag.

Heb ik recht op een maaltijd?

De warme maaltijd is een belangrijk onderdeel van de dag. Goede voeding en voldoende drinken zijn heel belangrijk voor uw algehele conditie. Ook het rustig samen eten is gezellig en een fijn groepsgebeuren. Voor de maaltijd helpt een groepje bezoekers bij de voorbereidingen, zodat er voor een grote groep gekookt kan worden. Verder zijn er de bakactiviteiten zoals: zoals koekjes, hartige hapjes e.d.

Heb ik recht op vervoer naar de dagactiviteiten?

Moriahoeve verzorgt vervoer in een straal van 10 km rond de locatie van het Ontmoetingscentrum. Bij het zorgloket van sommige gemeenten kan een taxi-pas aangevraagd worden voor het vervoer van en naar de locatie. Sommige gemeenten vergoeden via de WMO helemaal geen vervoerskosten. Wij kijken vooraf met u mee wat uw kosten zijn en hoe deze worden vergoed. Als uw gemeente geen vervoerskosten vergoedt, kunt u overigens wel gebruik maken van het vervoer door Moriahoeve. Deze kosten brengen wij apart bij u in rekening en worden halfjaarlijks geïndexeerd

Kan dagbesteding ook gecombineerd worden met begeleiding thuis?

Ja, dat kan. Dit gaat in overleg met de coördinator. Zij denkt graag met u mee in de mogelijkheden.

Hoe weet ik of de dagbesteding bij mij past?

Dit kunt u tijdens een kennismaking of een dag meedraaien ervaren. Ook de landelijke omgeving en de christelijke identiteit kunt u hierin meenemen. U kunt zelf bepalen of dit bij u past.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Wilt u meer informatie of vrijblijvend kennismaken? Dat kan!

Dagactiviteiten

Aanvragen informatiegesprek dagactiviteiten

Naam
Vul hier een naam in
Rondleiding of gesprek gewenst?