Thuis

Wanneer kom ik in aanmerking voor Moria Thuis?

De overheid stimuleert ouderen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Moria denkt hier graag in mee. Bij Moria worden dagactiviteiten aangeboden voor mensen met geheugenproblemen, bijvoorbeeld  dementie. Ook kan er op aanvraag thuis specialistische individuele begeleiding worden gegeven aan mensen met (beginnende) dementie. Het aantal uren/dagdelen gaat in overleg. Om deze begeleiding te kunnen ontvangen heeft u een indicatiestelling nodig vanuit het zorgkantoor (Wlz).  

Welke indicatie heb ik nodig voor begeleiding thuis?

De individuele begeleiding thuis wordt gefinancierd via de WLZ (Wet Langdurige Zorg) Mocht u hier vragen over hebben dan denken wij hier graag in me

Wat zijn de kosten voor begeleiding thuis?

Bij Moria wordt de individuele begeleiding thuis gefinancierd via de WLZ (Wet Langdurige Zorg). De uren worden rechtstreeks gedeclareerd bij het zorgkantoor. U ontvangt uiteindelijk een factuur voor eigen bijdrage via CAK. Mocht u niet in aanmerking komen voor een indicatie, dan kunt u de individuele begeleiding thuis ook particulier afnemen. U betaalt de kosten dan zelf.

Kan begeleiding thuis ook met een PGB of particulier?

Ja, dat kan. Mocht u hier vragen over hebben dan denken wij graag met u mee.

Is er een wachtlijst voor begeleiding thuis?

Dit is wisselend en afhankelijk van de vraag. Wij denken hierin graag met u mee.

Wat doen medewerkers van Moria Thuis?

De individuele zorg wordt uitgevoerd door een ervaren team van medewerkers, die gespecialiseerd zijn in dementiezorg. In de meeste gevallen zijn zij ook werkzaam op het Ontmoetingscentrum of op een woning. Hierdoor kan er snel geschakeld worden van de thuissituatie naar het Ontmoetingscentrum of wonen als dat nodig is. De combinatie van individuele zorg thuis en dagactiviteiten buitenshuis zorgen ervoor dat uw zorg nauw en optimaal mogelijk wordt afgestemd. Daarnaast kan er in complexe situaties of bij onbegrepen gedrag observatie en advies gevraagd worden van een GVP-er (gespecialiseerde verzorgende psychogeriatrie). De ervaring en expertise van de medewerkers dragen bij aan belevingsgerichte en betrokken zorg thuis en aan een goede samenwerking met uw casemanager of het betrokken wijkteam. Wij streven er met elkaar naar, dat u met deze specialistische begeleiding zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen

Werkt Moria Thuis samen met andere zorgorganisatie?

Ja, in sommige gevallen werkt Moria samen met andere (thuiszorg)organisaties. Samen bieden zij dan het VPT (volledig pakket thuis)

Hoe onderscheidt Moria Thuis zich ten opzichte van andere zorgaanbieders?

Moria heeft veel ervaring bij het begeleiden van mensen met dementie, geheugenverlies of onbegrepen gedrag. Ook de christelijke identiteit kan als onderscheidend worden ervaren.

Kan het ook gecombineerd worden met Moria Dagactiviteiten?

Ja, dat kan. De coördinator kan u hier meer informatie over geven. Zij staat u graag te woord.

Hoe kan ik me aanmelden?

Wilt u vrijblijvend informatie. Dat kan!

Begeleiding thuis

Vragen over begeleiding thuis

Naam